Loading

25 Aralık 2011 Pazar

Tokat Reşadiye Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Reşadiye kaplıcaları
Reşadiye kaplıcaları
Reşadiye kaplıcaları Tokatta bulunur.Kaplıcada tatilinizi uygun fiyatta dinlenerek yapacağınız pansiyon, oteller, motel, apart, resort tesisleri bulunur.Reşadiye  kaplıcası resimleri fotoğrafları telefonları bilgileri ilgili sayfalarda belirtilmiştir.Tatiliniz Reşadiye kaplıcasından kaplıca otelleri motelleri dinlenme tatil yapma imkanı bulursunuz.Termal kaplıca Reşadiye kaplıcalarındaki pansiyonu oteli moteli ile  Reşadiye kaplıcalarının tesisin bütçenize uygun otel ve tesisinden faydalanabilirsiniz.Reşadiye  kaplıcalarına ulaşım kara yolu ile sağlanır.

Reşadiye kaplıcaları Konumu    : Kaplıca alanı, Tokat İli’nin güneydoğusunda bulunan Reşadiye İlçe merkezinde yer almaktadır. Kelkit Çayı kıyısında bulunan Reşadiye, Orta Karadeniz Bölgesinin geçiş noktası olarak kabul edilmektedir.
Reşadiye kaplıcaları : Ulaşım Olanakları    E80 karayolu üzerinde bulunan Reşadiye, Tokat İl merkezine 90 km. uzaklıktadır. Havayolu ulaşımı ise 198 km mesafedeki Sivas ve 220 km. mesafedeki Samsun havaalanları ile sağlanmaktadır.
Reşadiye kaplıcaları Yükseklik: Denizden yüksekliği 450 m. dir.
Reşadiye İklim Özellikleri: İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinin geçiş noktasında bulunan Reşadiye’de, yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve sert geçmektedir. İlçe merkezinin kış aylarında fazla kar tutmamasına karşın, yüksek rakımdan dolayı kış mevsimi ilçe genelinde şiddetli geçmektedir.

Reşadiye kaplıcaları Tedavi (Endikasyon) Özelliklerive tedavi ettiği hastalıklar:Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca tespit edilmiş tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir:Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod, artrit, ankilozan, spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Suyun içerdiği arsenik miktarı izin verilen değerlerin oldukça üzerindedir. Bu nedenle bu kaynaktan içme uygulamaları şeklinde yararlanılması sakıncalıdır. Suyun içme ve inhalasyon maksadı ile kullanımı kesinlikle engellenmelidir.

Reşadiye kaplıcaları Termal Su Özellikleri    Fiziksel Özellikler    : Kokusuz, Gazlı, Renk 122.0(pt/co), S:02-21.7, Renksiz, Berrak
Reşadiye kaplıcaları Kimyasal Özellikler . Sodyum, Potasyum, Magnezyum
Reşadiye kaplıcaları Fiziko Kimyasal Özellikler:     Ph:6.86,İletkenlik:4657.6,Co2:1.71
Reşadiye kaplıcaları : Radyoaktivitesi    13-25
Reşadiye kaplıcaları Sıcaklık    48-52 ºC

Reşadiye kaplıcaları genel bilgiler  : İlçede sağaltım özellikleri taşıyan kaynaklar ilçe turizminin önemli bir parçasıdır.

Reşadiye İçmesuyu için, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma Merkezi’nce verilen tıbbi raporda analiz sonuçları şöyledir: “48 derecede hipertermal ısı, litrede 4 gr'ın üzerinde yüksek mineral içeren kaplıcada her türlü romatizma hastalığı, ortopedik (kırık çıkık) rahatsızlıklar, ameliyat sonu sekmeler ve kadın iç hastalıkları tedavisi mümkündür.”

Suyu hafif tuzlu, ekşi, kokusuz ve renksiz olan Reşadiye Çermiği 40 - 49°C sıcaklığa sahiptir. Romatizma, çeşitli ağrılı hastalıklar ve deri hastalıklarına iyi geldiği belirtilmektedir.

Tokat Reşadiye Kaplıcaları
Tokat Reşadiye Kaplıcalarındaki Otel Apart otel Tesis Bilgileri
Tokat Reşadiye Kaplıcalarına Erişmek İçin İletişim Bilgileri
Tokat Reşadiye Kaplıcaları Resimleri Fotoğrafları ve Videoları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kaplicalar - Kaplicasi - 2010